Jag har fått dagens ros!!!!

Kunde inte låta bli att gå in här och skryta lite. Jag menar, är det någonstans man får vara en aning självcentrerad så är det på sin egen blogg. På julafton ondgjorde jag mig över min oförmåga att kunna säga nej till det förnedrande uppdraget som tomte (se följande länk: http://antonslaranton.bloggproffs.se/2008/12/24/god-jul/).

Nu visar det sig att den bibliska tanken att självförnekande och tjänande till syvende och sist leder till upphöjelse också är sant på detta område. Jag höll på att ramla av stolen när min gode vän och manager Mattias Karlsson gjorde mig uppmärksam på detta. I dagens NT (Norrköpings Tidningar) tilldelas jag Dagens Ros med följande motivering; “till den sjungande tomten A.F. Du kan verkligen få alla att nästan tro på tomten”.

Nu är ju i och för sig frågan om det är en framgång för en pastor att få folk att tro på tomten. Meningen är ju att på något sätt uppmuntra tro av ett annat slag. Men en sådan här kväll njuter jag av denna fina offentliga utmärkelse och vecklar inte in mig i några krångliga resonemang. Tack till signaturen “VI I LIDAHOLM” för detta fina erkännande av min tomtegärning! (Bilden nedan är tagen med min telefon som ett oläsligt bevis på att jag skriver sanning.)

dsc00532.JPG

3 Responses to “Jag har fått dagens ros!!!!”

  1. linalie says:

    Verkligen hedrande! Jag gillar att du är så opretto att du gör sånt som vara sjungande tomte:-)

  2. AnnBritt says:

    Hej Anton!
    Jag har också fått dagens ros en gång.Jag blev jätteglad. Det enda jag hade gjort var att vara till hands och gett en medmänniska o hennes son hjälp och stöd. Det är väl så det är tänkt att vi människor ska handla. Att finnas där när någon behöver det.

  3. Nessa says:

    Vadå dagens ros.. DU borde få rosor VARJE DAG..
    Du vet att du är bäst!
    kram från Nessa

Leave a Reply

 

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu