Svärmors lov

Idag är det torsdag och jag sitter på mitt älskade kontor och plitar på ett vigseltal. Bröllop är ju ofta något väldigt stort för de inblandade. Det innebär att två människor går in i en helt ny livsfas. Men frågan är om ändå inte brudparets mödrar genomgår den värsta förvandlingen – och detta helt ofrivilligt. Från att bara ha varit mödrar, blir de svärmödrar. Finns det något ord med sämre klang än  ”svärmor”?

Svärmorsrollen är så behäftad med negativa föreställningar och förväntningar, att det inte spelar någon som helst roll om kvinnan i fråga är väldigt trevlig. “Svärmor” är ändå – i sig självt – något negativt. Jag tycker synd om dessa stackars kvinnor som helt ofrivilligt placeras i denna roll. Därför jag har uppriktiga (nja) samvetskval över att på lördag bidra till att två kvinnor blir svärmödrar.

Även jag har en svärmor. Hon är en fantastisk människa, sprudlande av energi och livslust. Jag skulle inte vilja ha någon annan svärmor. Just nu är hon här och hälsar på oss ett par dagar. Nyss var de förbi här, och svärmor hade bakat semlor med motiveringen: ”Du ville ju ha det”. Vilken kvinna! 

Ofta ses svärmor som något nödvändigt ont – något man så att säga “fått på köpet”, men att livet egentligen vore enklare utan. Men när jag tänker på det vore åtminstone mitt liv inte enklare utan svärmor. Låt oss uppgradera svärmors betydelse i våra liv! Med en sådan uppgradering bidrar jag gärna till att två stycken kvinnor får denna hederstitel på lördag! Låt oss erkänna det vi alla egentligen vet men har så svårt att bekänna: Svärmor sätter guldkant på tillvaron och gör livet enklare!

P.s. Efter denna text har jag ett ointagligt försprång av svärmorspoäng gentemot övriga barns äkta hälfter…(hehe)

One Response to “Svärmors lov”

  1. Pelle Bark says:

    Du vet väl varför Petrus förnekade Jesus?

    Jesus botade j hans svärmor! Kul va?

    Bye the way – Vad tror du om gemenskapshelgen?

Leave a Reply

 

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu