Födelsedag och resa till Ukraina!

Idag fyller jag år, och dagen har firats stillsamt men trevligt. Sara och jag råkar fylla på samma dag, och eftersom hon är ett år äldre känns det tryggt att komma efter och veta att livet i nästa årsvarv ter sig helt normalt. Hon fyller 32 och jag fyller 31.

Inatt bär det av österut. 03:45 blir jag hämtad av medresenär Hans Hagdahl och vår resa till Mariupol, Ukraina börjar med bil till Arlanda. Därifrån flyg till Prag. Därifrån flyg till Kiev där vi får tillbringa ett antal timmar sittandes på flygplatsen innan vi flyger till Donetsk. Där planeras vi att hämtas med bil. Någon gång runt midnatt imorgon når vi vårt mål. Anledningen till denna resa är att vi ska övervara en kyrkoinvigning i vår vänförsamling där som håller på i tre (!!!) dagar. Det lär vara obarmhärtigt varmt och man förväntas förmodligen bära kostym och slips – det blir en upplevelse. Intressant är också att jag förväntas ha en gåva att överräcka. Efter samtal med några insatta kom vi fram till att en klocka kunde vara en klädsam present. Köpte en väggklocka igår och är lite spänd inför om den typ av klocka jag köpt funkar i Ukraina. Den har endast två visare placerade på en liten rund botten (ingen urtavla alltså). Här i Sverige är den nog ganska moderiktig i sin enkelhet – men hur funkar den där där allt enligt mina fördomar ska vara så pråligt som möjligt. Efter att ha pratat länge med urmakaren kom vi fram till att visarna ändå var lite snirkliga och fick oss - när vi använde lite fantasi – att tänka på Vasilijkatedralen i Moskva. Den där byggnaden med en massa löktorn ni vet. 

Jag hoppas för övrigt att man får se och uppleva mer än att sitta och trängas i en kyrka under de ca 4 dygn som vi kommer att vara där. Förhoppningsvis kommer också bloggen att uppdateras någon gång under vistelsen där, så att ni får lite direktrapporter från en svensk vid Svarta Havets kust. På återseende!

One Response to “Födelsedag och resa till Ukraina!”

  1. Klara says:

    Previet! Ha det gott i Ukraina! Var där, dock inte i Mariupol, förra året och det är ett fascinerande land. Med tanke på klockan skulle jag nog vilja påstå att ju snirkligare, desto bättre, men det kanske bara är så i norra delen av landet… God tur!

Leave a Reply

 

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu