Bibeläventyret – om en fantastisk berättelse

Idag och imorgon kommer jag att vara på skolan här i Östra Ryd. Det är dags för att göra Bibeläventyret. Bibeläventyret är ett material riktat till mellanstadiebarn och går på ett spännande och varierande sätt igenom Bibelns berättelser. Det är en stor förmån att få komma ut och introducera världens bästa berättelse för barnen. Naturligtvis sker det på ett ickekonfessionellt sätt och i enlighet med skolverkets krav.

Just nu är jag inne i en predikoserie i församlingen där jag går igenom grunden för den kristna tron. Jag kallar serien för “vår berättelse” och precis som Bibeln själv så börjar den i skapelsen, genom ondskan och syndens intrång, till befrielsen genom Jesus via Israel, och slutligen till hoppet om Guds rikes seger där församlingen är en omistlig del för att uttrycka och förvalta det hoppet. Vi får se hur det hela tas emot, men jag tycker själv att det är ett spännande grepp. Vad tycker du?

One Response to “Bibeläventyret – om en fantastisk berättelse”

  1. Gunilla says:

    Följer “vår berättelse” med stort intresse…

Leave a Reply

 

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu