Djupare och bredare!

Under januari månad predikar jag olika inriktningar som jag tror är viktiga för 2010. I söndags predikade jag om att växa DJUPARE med utgångspunkt i Kolosserbrevet 2. Där skriver Paulus, enligt grundtexten, att vi ska vandra “fastrotade” i honom. Rötter är extremt viktiga, trots att de inte syns. I vår tid frestas vi ofta att fokusera på det som syns, det som är stort och det som är effektivt. Men i efterföljarens liv är det fördolda, det som inte syns, lika viktigt. Jesus talar själv om efterföljelsens fördolda sida i bergspredikan. Det fördolda lärjungaskapet är en nödvändig övning i att låta Gud – inte jag – vara centrum i ens liv.

På söndag ska jag ta utgångspunkt i ett annat adjektiv – nämligen “bredare”. Återigen kommer jag utgå från Paulus, men denna gång i 1 Korinthierbrevet 9. Paulus är hela tiden beredd att anpassa sitt beteende efter de människor han umgås med. Av kärlek gör han sig, trots sin frihet, till “allas slav” (v 19). Allt för att visa hur bred och långt Guds frälsande kärlek når. Utmaningen på söndag handlar om att på ett bredare sätt leva ut Guds kärlek. Gud vill använda dig och mig för att leva ut hans kärlek till alla dem som på olika sätt kommer i vår väg. Guds kärlek sträcker sig nämligen bortom personkemi och andra saker som vi kanske skyller på när vi vänder oss bort från andra människor. Det ska jag predika om på söndag för mig själv och alla som kommer. Välkommen till Betania, Östra Ryd, klockan 10:00!

Leave a Reply

 

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu