Är jag en assisterande tränare som lever genom mitt barn?

Det blev ingen Nässjö-resa igår. Svåger Stefan drog sig ur, och det lockade mig inte tillräckligt mycket för att sitta ensam i bil så länge. Hade också varit tvungen att åka tidigare eftersom jag hade fotbollsträning med Hugo på kvällen. Jag kan numera nämligen tituleras “assisterande tränare” för Östra Ryds IF:s -03, -04 och 05:or. Mogge heter huvudtränaren, och om han är Svennis eller Lagerbäck så är jag Tord Grip eller Roland Andersson - inte illa! Vi har redan börjat fundera över hur vi ska forma ett framgångsrikt lag av dessa ynglingar som innan man vet ordet av är män (de tjejer som var med i början har av någon anledning tappat intresset).

Jag ser en uppenbar risk att vi tycker detta är roligare än våra söner gör. Många är de föräldrar som lever sina egna drömmar genom sina barn. De som aldrig blev vad de drömde om vill att deras barn ska bli det. Vem har t.ex. inte drömt om att få bära IFK-stjärnan på bröstet och ösa in mål inför en hänförd publik på Idrottsparken i Norrköping? Det har i alla fall varit min dröm och nu ska Hugo minsann få alla förutsättningar jag kan ge honom för att uppnå detta. Och än så länge tycker han att det är oerhört spännande. Han har t.o.m. fått ett rum målat i IFK Norrköpings färger, med en stjärna på snedtaket – allt på egen begäran (med viss inspiration från undertecknad). Dessutom har min faster Elisabet försett honom med en IFK-halsduk som bidrog till dem mest spontana glädjegesten vid julklappsöppningen hos oss.

Detta är ett exempel som levandegör en fråga som jag, som förälder, funderar på både nu och då: “För vems skull peppar man sina barn för det ena eller det andra?” eller “hur kan man bedöma om man peppar och uppmuntrar sina barn för deras skull eller för sin egen skull?”

3 Responses to “Är jag en assisterande tränare som lever genom mitt barn?”

  1. Micke says:

    Ska följa din och Hugos karriär med spänning. Jag vet att du hade varit en firad centertank på Idrottsparken och spottat in mål som på Gunnar Nordahls tid om du bara hade lagt manken till. Kul att ni gör det här tillsammans, heja Östra Ryd!!

  2. gutte says:

    Det som görs för/av/med barnen gläder även far- och morföräldrar. Dom blir extra stolta och peppade.

  3. Linda says:

    Grattis till att ha blivit assisterande coach! Är bara lite nyfiken på hur du fick detta viktiga uppdrag. Hoppas du och Hugo kommer att ha jätteroligt tillsammans. Blir spännande att se hans rum. Kram

Leave a Reply

 

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu