Torpkonferensen – lika bra hemifrån

Torpkonferensen har arrangerats på Torps gård mellan Kumla och Fjugesta varje midsommarvecka sedan 1887. I år är det alltså 124:e gången som människor från hela landet samlas där för att gemensamt möta Gud i undervisning, lovsång och bön. Det är Evangeliska Frikyrkan, den församlingsrörelse vår församling tillhör, som arrangerar det hela, men Torpkonferensens prägel alltsedan dess start är att den ska vara allkristen. Därför finns de flesta samfund representerade när det gäller de medverkandes härkomst. Själv är jag uppväxt med att åka till Torp varje midsommarvecka, men vi har inte varit där hela veckan på flera år. Däremot försöker vi åka över någon eller ett par dagar.

Jag och mina två största barn var där mellan tisdag och onsdag. Det arrangeras  mycket bra saker för barn på konferensområdet och de stortrivs där. Vi hyste in oss hos min svåger Stefan som är där ensam med sina barn (mina barns kusiner alltså). Själv var jag bara med på en samling i Ladan (de stora samlingarna hålls i en gammal Lada som rymmer ett antal tusen sittplatser). Resten gick åt till att gå runt på området och småprata med folk. Det gäller därför att vara på rätt humör om man ska orka vara närvarande i varje samtal man dras in i.

Väl hemma, och det är därför jag skriver detta, kan man följa konferensens samlingar på webben och bli lite mer delaktig i vad som händer rent programmässigt. Klicka här, så har du möjlighet att följa gudstjänster live och titta på sådant som har varit. Särskilt förmiddagens bibelstudier (tisdag-torsdag 10:30) är att rekommendera. Jag ser också väldigt mycket fram mot att vår nära vän Jenny Petersson predikar i kvällens samling som börjar 19:00. Det räcker att sätta på sändningen 19:45 så slipper man allt sjungande och jox innan, som i alla fall känns krystat via TV-rutan.

Imorgon fyller min äkta hälft 33. Jag själv fyller också år imorgon, men jag är betydligt yngre. Vi ska fira genom att fira midsommar på hemmaplan. Kanske firas också genom en bloggpost.

UPPDATERING: Christian Svahn på EFK Ung har skrivit en mycket bra artikel om efterföljelse som jag vill göra er uppmärksamma på.  Betaniaförsamlingen i Östra Ryd har EFK Ung som en del i vår missionsbudget. Så borde fler församlingar göra!!!

Leave a Reply

 

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu