Samtalsgudstjänst imorgon 10:00

Imorgon förmiddag har vi samtalsgudstjänst i Betania, Östra Ryd, 10:00. Välkommen dit!

Ungefär en gång i månaden har vi denna typ av gudstjänst som går ut på att predikan/förkunnelsen/tolkningen av Bibeln inte enbart ska vara en envägskommunikation utan en process som sker i gemenskapen. Först kommer jag att predika, sedan samtalar vi runt fikaborden om vad som sagts.

Av flera skäl tycker jag att dessa gudstjänster är nödvändiga. För det första är bibelläsningen och tolkningen av vad Gud vill säga genom skriften inte ett enmansprojekt, utan något som görs bäst i gemenskap. Vi behöver varandra för att utröna Guds vilja. För det andra tror jag att vi generellt sett är ovana att prata om vår tro med varandra. Dessa gudstjänster blir då till stöd och uppmuntran i en process där vi lär oss att sätta ord på vad vi tror och varför vi tror det vi tror. För det tredje gör detta delande av tro och erfarenheter att vi stärks och blir mer frimodiga att samtala om vår tro även i andra sammanhang. T.ex. med människor som inte delar den kristna tron.

Vad tror du som läser detta om denna gudstjänstform? Det vore dessutom roligt om någon/några som brukar vara med på dessa gudstjänster kan dela med sig av sin uppfattning om hur denna gudstjänstform fungerar!

Leave a Reply

 

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu