Funderingar från Vänerns kant

Sitter alltså på en fantastisk plats vid Vänerns strand – avkopplande. Nu sover alla utom jag, så då kan jag ta fram lilla datorn och se vad som händer i omvärlden. Idag har jag levt i Lars Keplers “Hypnotisören”. Jag blir extremt asocial när jag läser. Jag har med mig fler böcker, men jag blir otrevlig och grinig mot mina barn när jag inte får sitta och läsa ostörd, så nu blir det inte mer läsning förrän jag kommer hem.

På väggen i mina svärföräldrars stuga, alltså den jag sitter i just nu, sitter den här bilden. Den är förmodligen tagen någon gång i mitten av fyrtiotalet. Det är Saras morfar och mormor, runt tjugo år gamla. Bilden sätter fingret på en förskjutning som skett i vårt samhälle och kultur när det gäller ideal. Då verkar 20-åringarna ha velat se ut som 60 (det är ju bara att titta på bilden). Nu vill 60-åringar i regel se ut som 20. Vad beror den förskjutningen på?

3 Responses to “Funderingar från Vänerns kant”

  1. noomi says:

    såg här om dagen på “världens modernaste land” på tv, där han pratade om just detta!
    väldigt intressant faktiskt!!

  2. Karin C. says:

    hm, är det verkligen så då? Är det inte så att de var hippa på sin tid fastän vi tycker att de ser gamla ut?

  3. Anton Fagerstedt says:

    Jag tror definitivt att de var hippa. Men jag tror att idealen för vad som är hippt har ändrat sig. Det var hippt att se gammal ut – de äldre såg ju ut just så. Nu försöker inte yngre i lika hög grad efterlikna de gamla, utan det är tvärtom.

Leave a Reply

 

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu