Annorlunda helg och intensiv vecka framför

Det är, och har varit, en märklig helg. Igår, lördag, jobbade Sara hela dagen eftersom de anordnade en julmarknad på hennes förskola i grannsamhället Västra Husby. Jag tog med våra fem barn dit för att trängas bland stånden vars olika försäljningsstoff, som sig bör vid julmarknader, var av varierad kvalitet. Oavsett detta är det roligt att det ordnas sådana här sällsynta träffpunkter i små samhällen där affärer, post- och bankkontor sedan länge förpassats till historien. Såg många bekanta ansikten, bl.a. en god vän från skoltiden som nyligen flyttat till V Husby med sin familj.

Efter denna klaustrofobiska upplevelse – dessutom med fem barn att hålla uppsikt över – åkte vi vidare till stan för att handla en jacka till mig. Redan innan vi kom fram insåg jag att detta var en idiotisk idé, vilket det naturligtvis var. Varje gång vi kom in i någon affär blev någon av mina juveler till barn kiss- eller bajsnödig. Min mellanson kissade tre gånger, varav den sista gången blev i byxorna. Innan vi tog itu med shoppingcentret tog vi svängen förbi Bra Begagnat (som förövrigt borde fräscha upp sin hemsida) för att köpa böcker. Två kronor styck för alla pocketböcker – oerhört bra pris och utbud. Sedan kom prövningen att, utan att bli frustrerad på något av de fem trötta och kissbenägna barnen, hitta en jacka. Efter tre timmar hittade jag emellertid ett plagg som jag köpte av en f.d. klasskompis från gymnasiet som jag inte träffat sedan utspringet 1997.

Idag, söndag, är jag för ovanlighetens skull inte på gudstjänst. Ikväll har vi istället s.k. församlingsafton, då medlemmar träffas för att samtala och fatta beslut om Betaniaförsamlingens inriktning och framtid. Vi kommer bl.a. ta ställning till en ny planering som sträcker sig från första advent till början av mars. Den här typen av församlingsmöten brukar generellt bland församlingar i Sverige inte locka så stor andel. I Östra Ryd, däremot, kommer man och deltar; vi brukar sällan vara under 50 medlemmar (av ca 70) plus femtontalet barn. Engagemanget här är något vackert, värt att vårda.

Annars lägger jag upp planen för veckan som ligger framför. Måndag-tisdag är jag på en skola i närheten med Bibeläventyret. Bibeläventyret är en vandring genom Gamla Testamentets berättelser för mellanstadiebarn, utformat för att tillgodose läroplanens krav. Med bl.a. rörelser och skådespel tar vi oss igenom detta på två halvdagar. Det är alltid roligt att komma ut i skolorna och göra detta. Övriga veckan är vigd åt föreberedelser inför den stundande adventshelgen. Som alltid kommer den välkommet med granar i trädgårdarna och stakar i fönstren för att bringa mörkret på flykt.

Leave a Reply

 

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu