Allt är inte Gud som glimmar

Som jag skrev häromdagen håller jag på att predika igenom de tio budorden. På söndag är det dags för det andra budet som handlar om att inte missbruka Guds namn. “Allt är inte Gud som glimmar” är rubriken. Att missbruka Guds namn kanske inte primärt handlar om (även om det berör det också) huruvida vi använder gud och Jesus i våra kraftuttryck, som i t.ex. “Jösses” eller det ord som vår egen Björn Ranelid gav en helt ny dimension i melodifestivalen; “herrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrregud”.

Istället kommer jag att gå in på vad vi tillskriver Gud och i vilken mån vi pratar om Gud på ett sätt som ger en felaktig bild av vem Gud är. En annan fråga jag kommer att beröra är vad det innebär att leva hela sitt liv “i Jesu namn”, d.v.s. i Kristus (det liv man som kristen döpts till). Innebär inte det att vi, på alla livets områden, behöver påminnas om detta budord och dess aktualitet.

På söndag 10:00 är det gudstjänst i Betania, Östra Ryd. Välkommen med och fundera på detta tillsammans med mig! Som en liten aptitretare ger jag ett sanslöst roligt klipp från Life of Brian med tydliga beröringspunkter till det andra budet.

YouTube Preview Image

2 Responses to “Allt är inte Gud som glimmar”

  1. Jo-Anna says:

    Hysteriskt!
    Vore intressant att lyssna t dig!! Jag är i slutet mot vår pred serie om 10 Guds bud. är mycket fascinerad.

  2. Anton says:

    Hej Jo-Anna! Kul att se ett livstecken från dej – riktigt kul!!! Blir naturligtvis nyfiken på hur du lagt upp din undervisning om buden. Har du också betat av ett bud i taget eller har du ett annat grepp?

Leave a Reply

 

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu