Freda’ på en freda’

Jag har gjort en mycket välkommen återupptäckt; den svenska popgruppen Freda’ med rötterna i småländska Gnosjö. Jag lyssnade mycket på Freda’ och, sedan Uno Svenningsson sedan han började köra solo. Den första skivan som jag köpte för egna pengar var Freda’s Undan för undan som jag tror kom 1990. Den skivan har jag nu letat fram på Spotify och jag upptäcker på nytt hur bra det är. Unos karaktäristiska röst är så klart fantastisk, de lättillgängliga melodierna som gör en glad finns där, men framför allt är det texterna som jag tycker är geniala. De rör sig mellan yta och djup på ett sätt som jag inte uppfattade för tjugo år sedan. Geniala låtar som Triumfens ögonblick, Kan inte se dig här och Jag är på väg varvas med något mer kommersiellt gångbara spår som Allt man kan önska sig (se nedan). Så idag lyssnar jag på Freda’ samtidigt som jag förbereder mina predikningar. Jag rekommenderar alla att lyssna på Freda’ denna freda’, och glöm inte att lyssna på texterna.

YouTube Preview Image

3 Responses to “Freda’ på en freda’”

  1. Linda says:

    Jag tycker Uno skulle vara med i “så mycket bättre” . Då skulle jag kolla….

  2. Anton says:

    Linda; har tänkt exakt likadant. Han har skrivit så grymt många bra låtar som skulle göra sig kanon i det programmet. Dessutom har han potential att slå igenom riktigt stort om han skulle vara med!

  3. Linda says:

    Ja jag håller med…. Brukar roa mig med att försöka tänka ut en bra blandning av artister till det programmet, få till en skön mix mellan lite olika stilar och så. Testa själv vet ja’! Låter som du har en skön måndag.

Leave a Reply

 

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu