Tankar inför helgen

Idag är det fredag och det drar på nytt ihop sig till helg. Denna helg har jag lite av varje på agendan. Först och främst ser jag fram emot att återförenas med Elsa och Hugo, våra två äldsta barn, som varit på en veckolång skidsemester med världens bästa morföräldrar. Om ett par timmar ska jag och deras syskon hämta dem på tåget, och jag längtar kopiöst.

Imorgon, lördag, stundar årsmöte för Östgötamissionen som vår församling är del i. Som om jag inte åker till Rimforsa ofta nog – jag pendlar ju dit varje vecka – så ska årsmötet hållas just där. En stor del av Östgötamissionens arbete kretsar runt lägergården Östgötagården där församlingarna arrangerar gemensamma läger. Vi i Östra Ryd har de senaste åren framförallt varit engagerade och deltagit i ett sommarläger för låg- och mellanstadiebarn.

Kan också meddela att just det pendlande till Rimforsa som jag nämnde ovan kommer att upphöra efter den här terminen. Jag kommer alltså inte att arbeta kvar på Liljeholmen som bibellärare. Det är en stor förmån att ha fått möjligheten att arbeta där, men jag har landat i att kombinationen bibellärare, pastor och familj haft en lite för mycket splittrande effekt på mig. Nu lyser Liljeholmen ut en tjänst som bibellärare till hösten och jag kan varmt rekommendera dig som passar in på profilen att söka.

På söndag ska jag, vilket jag skrev om i föregående inlägg, predika i Korskyrkan, Norrköping. “Låt ditt rike komma” är rubriken och jag kommer att tala om vad det rike som Jesus talade om är för något, samt vad det innebär att vara en gemenskap som på allvar ber denna bön. Jag landar i att den kristna församlingens stora uppgift som bedjare av denna bön – “Låt ditt rike komma” – kan få vara ett hoppfullt tecken om en kommande tid. I bönen finns både frimodighet – vi tror att Guds rike kan bli synligt på riktigt här och nu – och realism – vi inser att vi inte fullt ut ser rikets fullkomnande. När jag ändå skriver om Guds rike vill jag rekommendera ett blogginlägg skrivet av Robin, en av de fantastiska kursdeltagare på Liljeholmen som jag haft förmånen att lära känna under detta år.

Trevlig helg!!!

Leave a Reply

 

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu