Hängslen är det bästa som hänt mig

Min kropp har en märklig form. Oavsett vad jag tar på mig för byxor, och oavsett hur hårt jag drar åt skärpet, så tenderar byxorna alltid att åka ner. Det är oerhört irriterande och generande att för omgivningen visa halva “mumindalen”, “brevinkastet”, “gazaremsan” eller vad man nu väljer att kalla springan som skiljer skinkhalvorna åt. Ett barn i vår umgängeskrets utbrast när hon skulle förklara detta fenomen: “Jag har byxorna som Anton Fagerstedt”. Det har alltså varit mitt eget alldeles ofrivilliga signum. Jag behöver väl knappast tillägga att något annat karakteristiskt drag hade varit roligare.

Nu har det hänt något som helt har förvandlat mitt liv. Jag har börjat använda hängslen, och dessa svarta hängslen, som jag införskaffade i september 1997 och som väntat på att bli upptäckta för den fantastiska uppfinning de är, har varit som balsam för min stukade självkänsla. I tre veckor har jag dagligen burit hängslen och ingen i min omgivning har sett så mycket som en bråkdel av min springa. Jag kan sitta, böja mig, dansa och hoppa fullt och fast förvissad om att hängslena håller byxorna uppe.

Det kanske låter märkligt, men hängslena gör att jag känner mig som en annan människa i sociala sammanhang; mer avslappnad, mer trygg i mig själv och därmed också mindre upptagen av mig själv. Hängslen är det bästa som hänt mig – eller åtminstone något i den stilen.

3 Responses to “Hängslen är det bästa som hänt mig”

  1. Fredrik Jonsson says:

    Fantastiskt att ett klädesplagg kan förändra så.

  2. David Nilsson says:

    Hängslen är klart underskattat! Bra för dej, bra för andra kanske… Win win situation :)
    Kul att bloggen är igång för övrigt!

  3. Tobias Ringkvist says:

    Jag trodde din förra stil var ett försök att vara ungdomlig och hip. Skönt att du trivs som gubbe, käpp är också ett fantastiskt attribut ;)

Leave a Reply

 

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu