Vi ska ha barn – igen!!!

Knappt hade vi andats ut efter ytterligare en förlossning innan vi häromveckan fick beskedet – vi ska ha barn igen! Denna gång känns det dock inte lika ödesmättat som sist. Har man fem kan man lika gärna ta hand om ett sjätte. Nu talar vi ju bara om en ökning av barnaskaran med 20%, medan det förra gången var en ökning med 25. I slutet av november behagar ett litet knyte komma ut, vilket innebär att vi får två barn som kommer att gå i samma klass. Man undrar bara vad vi ska göra för att undvika detta eviga befruktande som sker så fort man överhuvudtaget kramar varandra. Det verkar inte som att något preventivmedel hjälper. Hursomhelst är det alldeles för få – åtminstone i vårt land – som tar Guds uppmaning att föröka oss och uppfylla jorden på tillräckligt stort allvar. Och om ingen annan tar det ansvaret får man väl göra det själv.

Vill också påminna alla läsare om att det är första april, och där man minst anar det kan det alltså denna dag ligga en hund begraven. På radio Östergötland gick skämtet – för det var väl ett skämt – ut på att Göran Persson ska efterträda Björn Eriksson som landshövding i Östergötland. Han skulle dessutom få dubbel så hög lön. Men den blygsamme Göran Persson konstaterade att “med tanke på vem de får kommer östgötarna billigt undan”. Hursomhelst ville jag bara varna alla för att inte gå på allt som sägs denna dag. 

7 Responses to “Vi ska ha barn – igen!!!”

 1. Jonas Lundström says:

  :)

 2. AnnBritt says:

  Först tänkte jag ” Men snälla Anton ,nu får du slå en knut på den” Men sen kom jag på April april. Eller?

 3. Stefan says:

  Det vore nå´t det. Omöjligt att gå på med den ÖVERTYDLIGA hänvisningen till dagens datum. Inga kommentarer om risken att missförstå då kanske.

  Snart är det dax – Snoka forever!

 4. Calle Ekenblom says:

  Kul, men tonen i texten var alltför positiv för att vara trovärdig…
  Hade du utmattad och gråtande kommit och berättat detta vid mitt köksbord hade jag garanterat gått på det.

 5. Gunilla says:

  JAG gick på det – godtrogen som jag är – och ringde till Ulf och skvallrade, men han tog snabbt ner mig på jorden och påminde om att det var 1 april igen…

 6. Henrik Steen says:

  Eftersom jag kollar nu några dagar för sent gick jag på detta rakt av (och hann berätta för två pers innan jag kollade kommentarerna och insåg skämtet).

  Det som borde göra dig orolig, Anton, är väl att även om man blir förvånad, blir ju ingen FÖRVÅNAD.

  I vissa frågor verkar ni ju ha en katolsk teologi. Nämligen.

  Och Gunilla, vem du än är: “…nu får du slå knut på den…” Fantastiskt roligt!

 7. Ester Wahlström says:

  Den var bra!! :)
  Glad Påsk önskar jag dig och din familj!!

Leave a Reply

 

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu