Ett förtydligande, härliga Örebro, och ett enormt spännande lunchmöte!

Det är på plats med ett litet förtydligande. April april!! Det jag skrev häromdagen var alltså ett aprilskämt, vilket många av er som kommenterat redan genomskådat.

Igår var jag i den underbara staden Örebro ;-) och träffade ett gäng kollegor från alla möjliga ställen för en samtalsdag om äktenskap och vigsel. Det var en mycket bra dag, och det är nyttigt att reflektera teologiskt kring hur vi ser på detta. Vi är oftast väldigt överens. Men det är när vi inte är det som samtalen blir väldigt nyttiga och berikande.

Har just läst ut en självbiografi skriven av teologen Harry Månsus, vilken väckt väldigt många tankar och funderingar. Han har jobbat väldigt mycket med att försöka bygga broar mellan kristen tro och det som lite slarvigt går under samlingsnamnet “nyandlighet”. Imorgon ska jag åka till Norrköping för att lyssna på ett föredrag med honom. Jag har dessutom fått den stora förmånen att få äta lunch tillsammans med honom, hans fru och ett par vänner. Dessa vänner känner paret Månsus och jag får nåden att hänga på – det blir spännande! 

2 Responses to “Ett förtydligande, härliga Örebro, och ett enormt spännande lunchmöte!”

  1. tollie says:

    grattis!! till lunchträffen med H M ! Jag blir avundsjuk…läste hans bok Hem igen eller nåt i den stilen.. tyckte att den var såå stark. Har just nu ett prat med en arbetskamrat som undrar över hur man når in i kyrkan,,när man är vanlig?
    allt gott till er alla !!
    t o t

  2. Pelle Bark says:

    Har du slutat att läsa vår ordförandes blogg ;) ?

Leave a Reply

 

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu