IFK Norrköping – en åkattraktion på väg mot krasch???

1997 var jag på Liseberg och provade en för det året ny åkattraktion – Hangover. Det var en hisnande upplevelse. När man åkte nerför rälsen sög det något hejdlöst i maggropen. Och just som det sög som värst och jag hann tänka; “nu kan det inte suga mer”,  accelererade farten lite till och det sög lite mer än vad man trodde gick.

 Den upplevelsen liknar att vara anhängare till IFK Norrköping. 2007 var året då allt vände; överlägsen seger i Superettan och återtåget till Allsvenskan var ett faktum. Efter 2008 var vi tillbaka i Superettan och man tänkte “nu kan det inte suga mer”, men man ska aldrig underskatta en åkattraktion. Efter sex omgångar i årets Superetta har vi inte en enda seger, och problemet är att det finns ingenting som talar för att det ska vända. Ikväll förlorar vi mot Vasalund (!) med 3-4 på “Nya Idrottsparken”, som inte hade funnits i någons hjärna om man kunnat sia om läget när beslutet om byggnation togs. Jag har inte längre några förväntningar att det kommer att vända. Allt är skit med IFK Norrköping och hjärtat blöder. Jag visste att Hangover skulle vända uppåt igen – jag ser inte hur Peking ska kunna vända när Superettans dyraste trupp presterar sämst.

Och ingenting – INGENTING – blir bättre av att Örebro vann med 2-0 mot Hammarby en sådan här kväll…

Uppdatering 12/5: Mats Willner skriver klarsynt om IFK i dagens NT här

2 Responses to “IFK Norrköping – en åkattraktion på väg mot krasch???”

  1. gutte says:

    Jag säger bara en sak… ÅFF !

  2. Micke says:

    Ja du Anton, IFK är verkligen en åkattraktion som är inne i en mycket lång och mörk tunnel just nu. Hangover var ju ett riktigt bottennapp som jag själv fick erfara efter den haka upp sig i över en timme när jag satt i den och jag såg dom mörka molnen började rulla in över Göteborgshimlen. Som kompesation fick jag och sällskapet som väntade på mig därnere käka på nå’n av Lisebergs resturanger. Dock ingen efterrätt.
    Får hoppas att IFK börjar kompensera oss luttrade supportrar med lite finlir och tre poäng mot ÅFF på måndag och se’n att det rullar på, lika härligt som Balder. Det kan vara lite upp och ner, men IFK reser sig alltid,….hoppas bara att det blir inom dom närmaste tio åren.
    ÖSK är en låtsasklubb.

Leave a Reply

 

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu