Några strödda måndagstankar

Idag är det måndag igen. Tiden går vansinnigt fort. Som pastor tänker jag veckorna väldigt mycket i predikningar. “Den veckan funderade jag mycket på försoningen” eller “den där veckan hade jag skrivkramp” eller “den där veckan funderade jag mycket på lögn och förtal” o.s.v. Veckan som gått har jag funderat mycket på Anden, och resultatet av dessa funderingar går att lyssna på här.

dsc00161.JPG

 Just nu är jag hemma med mina två små älskade juveler Maja och Amos. Barn i tvåårsåldern är det mest charmiga och roliga man kan ha att göra med (åtminstone sina egna). Fick nyss avbryta en rolig lek innan den urartade; saxfäktning. Det blev så där tyst som det bara kan bli då barn håller på med något de vet att de inte får. Jag hittade dem till slut stående på köksbordet med varsin sax. Om texten upplevs som ovanligt ryckig och osammanhängande beror det på att jag avbryts ungefär hela tiden.

Veckan som ligger framför finns ingen predikan att tänka på, vilket är ganska skönt. Imorgon ska jag åka med på en pensionärsresa och till helgen ska jag på EFK:s representantskapsmöte i Stockholm, vilket ska bli väldigt intressant med tanke på de olika diskussioner som levt under våren. Redan på fredag åker jag till Nyköping där jag för ett dygn ska återförenas med min basgrupp. Basgruppen är en grupp nya pastorer som under ett par års tid träffats och utbytt erfarenheter, bekymmer och glädjeämnen. Det ska bli ett kärt återseende av goda vänner!

Jag ser fram emot veckan som ligger framför!

One Response to “Några strödda måndagstankar”

  1. noomi says:

    HA HA HA HA!! Gullungar!:)
    Hade verkligen velat se saxfäktningen!
    Men man hinner inte se dig nåt i helgen eller??

Leave a Reply

 

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu