Konsert, advent och snart dags för “Adventstonen”

Stort tack för alla fina grattishäslningar. Det går bra att fortsätta gatulerandet under föregående bloggpost.

På fars dag fick jag en konsertbiljett till Lalehs konsert på Skandiateatern i Norrköping. Igår var det dags och jag var där tillsammans med min gode vän Niclas. Jag har inte särskilt stor koll på Laleh men hon överraskade positivt. Det var en varm och intim spelning och Laleh gav prov på enorm musikalisk och poetisk begåvning. Hon har dessutom en oemotståndlig charm på scen och det är svårt att inte tycka om henne. De starkaste låtarna igår tyckte jag var “Snö” och “Big city love”. Bättre live än på skiva/spotify.

I helgen stundar advent, vilket för min del är förknippat med att jag oftast predikar två gånger. En gång på förmiddagen i Betania och en gång på kvällen i Östra Ryds kyrka. På kvällen kommer jag att tala om Guds rikes ankomst NU, och att det är bäst att ta emot det om man inte vill missa syftet med sin existens eller nöjer sig med den mening man själv lyckas skapa.

Nu är det bara några få dagar kvar. På tisdag är det premiär för “Adventstonen” här på bloggen. Det kommer att bli oerhört intressant att se vad ni “där ute” har att berätta. Välkomna med!

2 Responses to “Konsert, advent och snart dags för “Adventstonen””

  1. Jonas Lundström says:

    Gillar Laleh, det jag hört. Jag tyckte också det var intressant att hon i sitt sommarprogram bla citerade Joh 17, “ni är inte av världen”, och tyckte att världen har ett behov av avvikare.

  2. gutte says:

    Hej !

    Ser fram mot både predikningarna och gästbloggarna !

Leave a Reply

 

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu