Decenniets oförglömliga idrottsögonblick 2

Eftersom vi är inne på ishockey dröjer vi oss kvar där. Efter debaklet i Salt Lake City hade värdet på tre kronor devalverats, och inför VM nästkommande år i Finland  mönstrades en osedvanligt stark trupp med bl. a. Mats Sundin och Peter Forsberg. Nu skulle revansch utkrävas! Till kvartsfinal tog sig Sverige och ställdes där mot värdnationen Finland – en oerhört tuff uppgift. Den matchen blev en oförglömlig historia och även om Sverige förlorade snöpligt i guldfinalen mot Kanada efter sudden death, är det ändå mirakelvändningen i kvartsfinalen mot Finland som etsats sig fast. Mer än en gång övervägde jag att stänga av TV:n – idag är jag glad att jag inte gjorde det. I klippet får vi se alla målen, ledsagade av allas vår Lasse Granqvist. Titta gärna på Mats Sundins oförglömligt galna ögon (ca 2:25 in i klippet)när Per-Johan Axelsson just fullbordat vändningen och därmed återerövrat något av den heder som försvann mot Vitryssland ett år tidigare. Det finaste är att det skedde i Hartwall arena i den finska huvudstaden Helsingfors. Varsågoda!

YouTube Preview Image

One Response to “Decenniets oförglömliga idrottsögonblick 2”

  1. Daniel Raåsberg says:

    Är inte Granqvists kommentarer något av decenniets höjdpunkter formuleringsmässigt?

Leave a Reply

 

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu