Därför är Elisabet fantastisk!

Idag fyller Elisabet 68 år. Elisabet är min faster och bor här i Östra Ryd. Detta blogginlägg är en hyllning till henne på hennes bemärkelsedag. Blygsam som hon är tycker hon antagligen inte om att jag ger henne denna “offentliga” hyllning, men det struntar jag i eftersom hon är värd den.

Elisabet är nämligen en fantastisk människa. Hon är engagerad, kärleksfull och generös. Förutom mina egna föräldrar är hon den som alltid har funnits i min och mina syskons närhet. Både i Tanzania där hon och mina föräldrar var missionärer, och i Sverige där hon bodde enbart några hundra meter från oss, har hon alltid funnits med sin omsorg, välvilja och öppna dörr.

Sedan hon blev pensionär har hon inte direkt dragit ner på tempot, utan söker sig ständigt till nya engagemang. Elisabet älskar sin församling (Betaniaförsamlingen i Östra Ryd) där hon villigt drar ett stort lass i olika aktiviteter – inte minst aktiviteter riktade mot barn. Hon har oerhört bra hand med barn, vilket jag och min fru ofta ges tillfälle att utnyttja. Elisabets “morotsmellis” är en stående favorit hos våra barn. Under våren är vår minsta pojke Jona där tre dagar i veckan för att slippa börja på dagis för tidigt.

Som barn var det roligt att ha Elisabet. Men det är dessutom en stor förmån att ha fått lära känna Elisabet som vuxen. Hon är inte bara en faster, utan också en mycket god och nära vän. Hon är rolig att samtala med, och hon besitter ett levande och nyfiket intellekt. Elisabet har dessutom ett väldigt innehållsrikt liv. Större delen av sitt vuxna liv har hon tillbringat i Tanzania där hon gjort en stor insats. Hon är utbildad både till lärare och sjuksköterska, vilket hon haft stor nytta av där. I Sverige har hon främst förvärvsarbetat som lärare.

Nu vill jag och min familj gratulera Elisabet på födelsedagen och vi önskar henne många lyckliga år till – GRATTIS ELISABET!

2 Responses to “Därför är Elisabet fantastisk!”

  1. Daniel Ringkvist says:

    Världen skulle vara en lite sämre plats att leva på om inte Elisabet fanns och funnits. Grattis!

  2. noomi says:

    Jag instämmer helt och fullt med hela inlägget!

Leave a Reply

 

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu