Ytterligare ett återupplivningsförsök

För vilken gång i ordningen vet jag inte, men nu ska jag på nytt försöka blåsa liv i denna blogg. Förmodligen har jag inga läsare kvar, men genom träget arbete kanske jag kan återvinna några av de trogna läsare som troget kikade in här. Hoppas på att kunna uppdatera med hyfsad frekvens om både högt och lågt. Inte minst vill jag fortsatt beröra frågor rörande församling och teologi. Hoppas dock  att kunna skriva om lite annat också; t.ex. fotboll och politik. Är det något särskilt som du vill att jag skriver om får du väldigt gärna önska i kommentarfältet!

5 Responses to “Ytterligare ett återupplivningsförsök”

 1. Henrik Steen says:

  Att bara få andas samma intellektuella luft som Anton räcker. Blogga på! / Henrik

 2. Tobbe says:

  I en värld där inte längre kristna värderingar ligger till grund för lagstiftning och därmed binder allt fler människor i synder som förut var olagliga behövs en påminnelse om ett sett att vinna människor. Jag menar alltså att många synder vi inte kan eller vill omvända oss från är demoniskt kontrollerade, där bara befrielse kan sätta människan fri och ge henne gemenskap med Gud. En befrielse som jag inte sett att någon församling praktiserat, eller ens talat om. Är rädslan för vår fiende så stor att vi låtsas som han inte finns, eller har vi synd i våra liv som grumlar synen för oss så vi inte kan urskilja vän och fiende i kampen.
  De här funderingarna bla skulle jag vilja höra din syn på.
  Mvh
  Tobbe

 3. Tobbe says:

  Så rörigt det blev, min tro är fler än tidigare binds i synder som de förut inte hade befattat sig med. Och att det ställer ett större krav på våran andliga klarsyn och hälgelse. Vet inte om det här förtydligade något men du får ringa om du undrar.

  Tobbe

 4. Anita says:

  Jag läser gärna, vad du än skriver…eller ja, utom fotboll möjligen. Härligt att du är “tillbaka”. Kram.

 5. Anton says:

  Henrik: Du är alltför vänlig!
  Tobbe: Jag antar att du knyter an till vår diskussion häromdagen på fb. Har skrivit en hel del om min syn på kristen tro och dess relation till makt och lagstiftning tidigare. Kommer nog att beröra detta då och då.
  Anita: Tack för glatt tillrop!

Leave a Reply

 

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu