IFK spöade Sirius

ifk2008.jpg

Bilden ovan på den avgående/sparkade tränaren Mats Jingblad är talande för IFK Norrköpings 2008. I fjol var nämligen mitt älskade IFK allsvenskans i särklass sämsta lag. Men nu lägger vi det gamla bakom oss och sträcker oss mot ett nytt år i Superettan. Med nya tränarduon Göran Bergort och Stefan Hellberg vid rodret finns stora förutsättningar för att det kan bli väldigt bra. Stora delar av laget från ifjol och succésäsongen -07 är intakt.  Idag har laget spelat sin första match mot ett hyfsat motstånd. Seriekonkurrenten Sirius besegrades med 1-0. Första halvlek var tydligen en sömnig historia enligt NT:s nätupplaga, men i andra bytte IFK in Bamberg och Blomberg (!), vilket ledde till ett starkt spelövertag. Ett övertag som sedan resulterade i att f.d. högerbacken Rönneklev som flyttats upp på mittfältet nätade för IFK. Nu börjar marschen mot det trettonde SM-guldet. 2010 vore ju ett passande år…

Klicka på länken och återupplev senaste tillfället det begav sig: http://www.youtube.com/watch?v=LkinKwgkS_Q

Heja kamrater för IFK! Hedra dess färger vita och blå! Stjärnan ska lysa högst överallt, ty det har våran kapten befallt!

2 Responses to “IFK spöade Sirius”

  1. Micke says:

    Jag tror faktiskt det kan bli riktigt bra det här. Även fast vi är en stolt klubb så känns det lite mer ödmjukt i år. Vore kul om Haglund, Telo, Cakic, Armando och Lönn eller nå’n av dom andra yngre får ett genombrott i år på riktigt.
    Hoppas att vi kan gå ihop nå’n match i år på “nya” Parken, (där tar vi alltid full poäng…)

  2. Henrik Steen says:

    Ja du, Anton. Tänk när du inser att det riktiga IFK visserligen är blåvita, men knappast kommer från Norrköping… I år blir det SM-guld, det håller jag med om, men det blir pytt på Kamratgården!

Leave a Reply

 

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu