Härliga IFK och superkort om påskdagen

Det bästa med IFK Norrköping är att man numera vet vad man får. Man blir alltid besviken om man har någon minsta förväntning på vad detta lag kan åstadkomma. Ödslade två timmar denna soliga påskafton framför TV:n för att titta på en katastrofalt dålig insats av mitt älskade lag mot ett Assyriska som var bättre på allt. 0-3 blev resultatet – och det var smickrande för IFK.

Desto godare nyheter att förmedla imorgon. Du som kanske inte visste det; Jesus är uppstånden! Jag ska predika i Östra Ryds kyrka imorgon. Tyngdpunkten kommer att läggas på konsekvenserna av detta, om det är sant. Om det är sant så har Guds rike segrat – det rike där Jesus är kung.  Det innebär att riket har börjat här – nu – och att vi också är kallade att leva ut det här och nu. Gud har gjort en relation med honom möjlig. Den helade relationen tar sig uttryck i att vi människor lever i helade relationer till varandra och till skapelsen. Om vi bekänner att Jesus är uppstånden samtidigt som vi vägrar leva i försoning till varandra och med omsorg om naturen slår vi knut på oss själva. Budskapet gäller hela skapelsen, vilket betonas av Jesus i kyrkoårets text för imorgon från Markus 16: “Gå ut överallt i världen och förkunna evangeliet till hela skapelsen” (v 15). Jesus undervisning och det liv han levde blir högst relevant och det självklara mönstret för en person som säger att Jesus är kung, vilket han är om han nu är uppstånden. Om Jesus inte är uppstånden så struntar vi i det här med församling, kyrka, gudstjänster, Bibel och annat. Då finns det mycket bättre saker att syssla med. Som att äta, sova eller skapa någon provisorisk mening med livet som funkar och är kul.

Ps. Min gode vän Jonas skriver mycket bra här om uppståndelsen, vilket berör en del av det jag ska tala om imorgon. Läs gärna också här om hans tankar kring Jesus död.

Leave a Reply

 

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu