Fira påsk i Östra Ryd

Vill nu bara bjuda in alla som bor i, eller i närheten av, Östra Ryd att fira påsk tillsammans med oss i Betaniaförsamlingen och Östra Ryds församling (Sv kyrkan). Vi kommer att ha gudstjänster var för sig, men med en gemensam gudstjänst i Östra Ryds kyrka på söndag 11:00.

Jag rekommenderar följande upplägg om du vill leva dig in i påskdramat hela påsken:

  • Skärtorsdagen 19:30 arrangerar Svenska kyrkan en mässa Östra Ryds kyrka. Denna avslutas med att altaret symboliskt töms, eftersom Jesus överlämnas, döms och slutligen dör på långfredagen.
  • Långfredag 10:00 är det gudstjänst med nattvard i Betania. Jag kommer att predika om att Jesus på korset besegrar och avlsöjar alla ondskans makter genom att gå ända in i döden utan att själv bli ond. Jag kommer att knyta an till den judiska påsken med lammet som slaktades för att slutligen besegra Egypten. Korset och lammet är symboler för en annorlunda politik underifrån i en värld där ofta svärdets, våldets och politik ovanifrån syns härska.
  • Påskdagen 11:00 arrangerar vi så en påskdagsgudstjänst tillsammans för att fira att Jesus är uppstånden. Gudstjänsten börjar med att det tomma altaret kläs. Även här kommer jag att predika, och gör det med betoning på att vi i ljuset av påskdagens tomma grav inte längre behöver vara rädda. Med Paulus kan vi t.o.m. trotsigt tilltala den ultimata och mörkaste makten: “Död, var är din seger? Död, var är din udd?”

Glad påsk till alla!

Leave a Reply

 

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu