Som att vara på sin egen begravning – Avsked och ny tjänst

Jag är nu inne i min första vecka som pastor i Korskyrkan, Norrköping. Jag har så smått gjort mig hemmastadd på mitt nya kontor och kontrasten kan knappast vara större gentemot mitt gamla kontor i Betania, Östra Ryd. Från ett kontor på andra våningen i bedövande tystnad, har jag nu fönstret ut mot den mycket trafikbelastade S:t Persgatan. Denna vecka domineras av sammanträden och höstens planer håller på att ta form. Många sammanträden betyder möten med många människor och det är en väldigt bra början när jag ska lära känna en ny församlingsgemenskap.

Helgen som gick avslutade jag efter tio år min tjänst i Östra Ryd. Jag är enormt glad och tacksam för det fina avsked som församlingen hade ordnat. På lördagen hölls en festkväll där många goda vänner sa väldigt många fina saker. Om man vill ha en riktigt ego-boost så kan jag tipsa om att bli pastor och avsluta din tjänst. Det var ungefär som att vara på sin egen begravning; enbart det positiva lyftes fram. På söndagen avslutades avskedshelgen med en gudstjänst i vilken jag predikade.

Kanske kan detta blogginlägg vara starten på ett mer frekvent bloggande. Det återstår att se, men jag tänker mig ändå att bloggen kan vara ett bra sätt att kommunicera och göra mig och mina funderingar lite kända i det nya sammanhang som jag ännu inte känner till så väl.

One Response to “Som att vara på sin egen begravning – Avsked och ny tjänst”

  1. Nessa says:

    För mig kommer Betania aldrig att vara densamma utan dig!
    Som tur är så ligger Korskyrkan ganska nära…
    Hoppas det känns bra än så länge på nya stället, trots att det inte finns nån Brita eller Andreas som tittar in

Leave a Reply

 

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu